Lees hieronder de veel gestelde vragen over het Coronavirus en de maatregelen die we nemen op KC Toermalijn. Mocht uw vraag niet in de onderstaande lijst voorkomen, mail ons gerust: info@toermalijn.lucasonderwijs.nl

De school is natuurlijk afhankelijk van berichtgeving van ouders en/ of de GGD. We hebben voor deze communicatie protocollen. Als eerste berichten we alle direct betrokkenen. Dit zijn mensen die nauw contact hebben gehad met de persoon in kwestie. Dit zullen in de praktijk leerlingen en / of personeelsleden zijn. Ook bij deze communicatie houden we de AVG in de gaten.

Indien nodig is er berichtgeving aan iedereen inclusief ouders. Wij volgen de adviezen van de GGD.

Leerlingen hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden. Leerkrachten en leerlingen hoeven ook geen anderhalve meter afstand te houden. Volwassen (personeelsleden) moeten wel anderhalve meter afstand houden naar elkaar.

Nee, deze zijn niet verplicht. Als een kind zich daar veiliger mee voelt, dan mag hij/zij deze natuurlijk dragen. Geef dit wel even door aan de leerkracht.

Personeelsleden hoeven geen persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Indien een individueel personeelslid behoefte heeft aan persoonlijke beschermingsmiddelen, wordt daarover overlegd met de directie. Vanuit veiligheidsoverwegingen is het niet nodig.

Ja. De lokalen en andere ruimtes worden meerdere keren per dag gelucht door ramen en deuren 10 tot 15 minuten per keer tegen elkaar open te zetten.

Het testbeleid is recent aangescherpt en leerlingen op de basisschool hoeven niet getest te worden. Dit is een tijdelijke uitzondering. Als uw kind ernstig ziek is, kunt u er uiteraard voor kiezen uw kind wel te laten testen.

Als uw kind koorts heeft of andere (dan enkel neusverkoudheid) Corona gerelateerde klachten, benauwd is of ernstig ziek is. Als uw kind minimaal 24 uur klachtenvrij is kan uw kind weer naar

school. Uw kind blijft ook thuis: -als uw kind een contact is van iemand die besmet is met Corona en klachten ontwikkelt -Als uw kind deel uitmaakt van een uitbraakonderzoe

U krijgt dan instructies van de GGD. Uw kind moet ten minste 7 dagen thuisblijven en uitzieken. Uw kind mag pas weer naar school als het 24 uur klachtenvrij is. Klasgenoten (ook kinderen die naast elkaar zitten in de klas) en leerkrachten hoeven niet in quarantaine

Uw kind mag na 7 dagen thuisblijven 24 uur klachtenvrij, weer naar school. Meld bij school, dat uw kind weer naar school komt.

Klasgenoten (ook kinderen die naast elkaar zitten in de klas) en leerkrachten hoeven niet in quarantaine.

Als iemand in het gezin van de leerling koorts boven de 38 C en/of benauwdheidsklachten heeft, blijft de leerling ook thuis. Deze huisgenoot/gezinslid zal zich moeten laten testen. In afwachting van de uitslag blijft de leerling thuis.

Alle gezinsleden moeten in quarantaine. Uw kind moet 10 dagen in quarantaine en mag niet naar school. In overleg met de leerkracht kan uw kind een thuiswerkpakket krijgen.

Als het kind langer dan 15 minuten en binnen de 1,5 meter, dan moet uw kind 10 dagen in quarantaine.

Er wordt voor uw kind een thuiswerkpakket gemaakt. De leerkracht neemt contact met u op en overlegt met u wie het pakket op kan komen halen (dat kan niet iemand van het gezin zijn,

aangezien u in quarantaine verblijft) Eventueel is het online volgen van lessen op school mogelijk. Dit wordt met de leerkracht besproken.

Uiteraard komt het heel dichtbij als er mensen op school positief getest zijn. De GGD doet een bron-en contactonderzoek bij positief geteste mensen. Andere mensen die 15 minuten binnen de 1,5 meter in contact zijn geweest met een positief getest persoon, moeten 10 dagen in quarantaine. Uw kind kan dus gewoon naar school, want personen die het virus eventueel door kunnen geven, zijn dan thuis ipv op school.